Bibliotekscentrum

Är du redan kund?

Special- och fackbibliotek

Bibliotekscentrum har under många år varit den ledande leverantören av bibliotekssystem till svenska fackbibliotek (forsknings- och specialbibliotek) med över 200 fackbibliotek som kunder. Kunderna har speciellt uppskattat den starka funktionaliteten i katalogmodulen i Mikromarc 2. I Mikromarc 3 har vi utvecklat en ännu starkare katalogfunktion med enkla sökfunktioner och smidiga importer från andra bibliotek (Libris och LC).

Mikromarc 3 är ett komplett bibliotekssystem för fack- och specialbibliotek. Systemet innehåller samtliga moduler och funktioner som ett modernt specialistbibliotek behöver:

• Katalog
• Cirkulation
• Fjärrlån
• Webbsök (OPAC)
• Inköp
• Periodika
• Statistik och rapporter.

 

Mikromarc 3 är mycket användarvänligt för både låntagare och personal och innehåller flera tidsbesparande självbetjäningstjänster. Gränssnitten i såväl personaldelen som den publika webbdelen är mycket intuitiva, moderna och lättarbetade. Användarvänlighet har varit en av de viktigaste ledstjärnorna när vi utvecklade Mikromarc 3.

 

Mikromarc 3 är byggd på den modernaste teknologin vilket ger dig ett framtidsorienterat system med stor utvecklingspotential. En annan viktig faktor när vi byggde systemet var att det skulle vara öppet. Mikromarc 3 kommunicerar med en rad andra system via så kallade API:er (exempelvis CS Library, Media Direkt, Syndetics, Libris Fjärrlån, SPAR med flera). Mikromarc 3 fungerar också tillsammans med RFID-teknologin och olika typer av automater på den svenska marknaden.

Vill du veta mer?

Henrik Hagelberg

Tel: 0470-53 25 32

E-post: henrik.hagelberg@bibliotekscentrum.se

Mikromarc 3 på 290 sek

Ta en snabbtitt på Mikromarcs moduler och funktioner.

Bibliotekscentrum Sverige AB

Reveljgränd 7, 352 36 Växjö, Sverige
Telefon: 0470-53 25 30 
info@bibliotekscentrum.se
Kundservice

Strategiska partners

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Du kan även prenumerera på alla nyheter
på bibliotekscentrum.se med vårt RSS-flöde