Bibliotekscentrum

Är du redan kund?

Borås valde Mikromarc

Borås stad använder sedan 2009 Mikromarc 3 som bibliotekssystem. Inför upphandlingen tillsattes en grupp inom biblioteksverksamheten och stadens upphandlingsavdelning involverades. Man gjorde då en genomgång av alla de lösningar som fanns på marknaden, där målet var ett bibliotekssystem med stora utvecklingsmöjligheter och hög kapacitet när det gäller interaktivitet, tillgänglighet och service. När det omfattande analysarbetet var klart visade sig Mikromarc vara det system som bäst levde upp till de högt ställda förväntningarna.
 
Det omdömet kvarstår hos Borås systembibliotekariegrupp 2015.
 
Det är positivt att det inte finns någon utvecklingsstagnation i sikte och man utvecklar hela tiden systemet med hjälp av kundbasen. Vår upplevelse är att Bibliotekscentrum är lyhörda för kundernas behov. Vi får med jämna mellanrum nya lättinstallerade versioner, men visst önskar man någonstans ändå att utvecklingen kunde gå ännu snabbare!
 
Upplevelsen av Mikromarc som bibliotekssystem
 
Mikromarc är ett bra bibliotekssystem som passar stora som små bibliotek i olika sammanhang. Gränssnittet är till stora delar logiskt uppbyggt och justerbart till att passa olika behov. Detta gör att till exempel vikarier snabbt kan sätta sig in i systemet när de kallas in för tjänstgöring.
 
Två moduler som är uppskattade av personalen är periodika- och exemplarmodulen som både underlättar arbetet och sparar tid. En funktion som vi gärna vill ha är möjligheten för låntagaren att kunna sköta sina skuldbetalningar online. Ett annat önskemål är utveckling av sorteringsfunktionalitet för vår återlämningsmaskin.
 
Erfarenheten av supporten
 
Vår dialog med supportgruppen värdesätter vi högt. De ger ofta snabb och relevant feedback på våra inskickade ärenden.

 

Mikromarc i Borås

  • Antal exemplar i katalogen cirka 860 000 st
  • Antal titlar 348 000 st
  • Antal lån/år cirka 1 310 000
  • Antal bibliotek 12 (huvudbibliotek och kommundelsbibliotek), 3 familjecentraler, 6 gymnasiebibliotek, 20 skolbibliotek, 3 fackbibliotek, 1 barnboksbuss
  • Antal licenser 100 st

Vill du veta mer?

Henrik Hagelberg

Tel: 0470-53 25 32

E-post: henrik.hagelberg@bibliotekscentrum.se

Mikromarc 3 på 290 sek

Ta en snabbtitt på Mikromarcs moduler och funktioner.

Bibliotekscentrum Sverige AB

Reveljgränd 7, 352 36 Växjö, Sverige
Telefon: 0470-53 25 30 
info@bibliotekscentrum.se
Kundservice

Strategiska partners

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Du kan även prenumerera på alla nyheter
på bibliotekscentrum.se med vårt RSS-flöde