Bibliotekscentrum

Är du redan kund?

Bibliotekens IT-senter AS köper hälften av Open Library Solutions AB

 

Open Library Solutions AB (OLS AB) utvecklar produkterna CS Library, Open Library Access och Audio Index. CS Library är redan väl etablerat på den svenska och finska marknaden, och är på god väg att etableras på den norska marknaden. Till hösten planeras den första norska installationen att driftsättas vid Norhordlandsbiblioteken.

 

«Detta innebär en markant satsning på CS Library i Norge» säger Kjetil Hillestad, VD för Bibliotekenes IT-senter AS. «Samtidigt går vi in i Finland med Mikromarc, och koordinerar våra verksamheter i Sverige. Även om alla system står på egna ben och kan integreras med andra lösningar är det klart att vi genom detta samarbete stärker våra enskilda produkter». 

 

Mikael Bäckman, VD för OLS Oy i Finland ser fram emot att komma igång med Mikromarc på finska. «Den finska biblioteksmarknaden har ett stort behov av innovation och moderna lösningar», säger han «och Mikromarc är perfekt för finska bibliotek».

 

Oscar Stenberg, VD för OLS AB är glad över att få in nya ägare. «Bibliotekenes IT-senter AS med dotterbolaget Bibliotekscentrum Sverige AB i Växjö har stor framgång i Sverige».  De har betydande biblioteksfacklig kompetens, och genom att samordna våra marknadsaktiviteter kommer vi att stå starkare än vi gör var för sig».

 

«Många av våra Mikromarc-kunder har redan valt CS Library som sitt publika gränssnitt, och denna satsning ger dem tryggheten att tro på den fortsatta utvecklingen av både CS Library och integrationen mot Mikromarc» säger Henrik Hagelberg, VD för Bibliotekscentrum Sverige AB.

 

För mer information kontakta:

 

Bibliotekenes It-senter AS
Kjetil Hillestad – Adm. Dir.
Tel. +47 22 08 98 30

 

Open Library Solutions AB

Oscar Stenberg – VD
Tel. +46 90 70 87 65

 

Bibliotekscentrum Sverige AB
Henrik Hagelberg – VD
Tel. +46 47 05 32 530

 

Open Library Solutions Oy
Mikael Bäckman – VD
Tel. +358 400 406 266

 

Skriv ut artikeln

Bibliotekscentrum Sverige AB

Reveljgränd 7, 352 36 Växjö, Sverige
Telefon: 0470-53 25 30 
info@bibliotekscentrum.se
Kundservice

Strategiska partners

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Du kan även prenumerera på alla nyheter
på bibliotekscentrum.se med vårt RSS-flöde