Bibliotekscentrum

Är du redan kund?

Folkbibliotek

Bibliotekscentrum är en växande leverantör till svenska folkbibliotek och vår ambition är att i ännu högre grad utveckla våra erbjudanden för denna marknad. De senaste åren har fler och fler folkbibliotek, efter omfattande och noggranna upphandlingar, valt Mikromarc 3 som sitt framtida bibliotekssystem.

Mikromarc 3 är ett komplett bibliotekssystem för folkbibliotek. Systemet innehåller samtliga moduler och funktioner som ett modernt folkbibliotek behöver:

 

• Katalog
• Cirkulation
• Fjärrlån
• Webbsök (OPAC)
• Inköp
• Periodika
• Statistik och rapporter

 

Mikromarc 3 är mycket användarvänligt för både låntagare och personal och innehåller flera tidsbesparande självbetjäningstjänster. Gränssnitten i såväl personaldelen som den publika webbdelen är mycket intuitiva, moderna och lättarbetade. Användarvänlighet har varit en av de viktigaste ledstjärnorna när vi utvecklade Mikromarc 3.

 

Mikromarc 3 är byggd på den modernaste teknologin vilket ger dig ett framtidsorienterat system med stor utvecklingspotential. En annan viktig faktor när vi byggde systemet var att det skulle vara öppet. Mikromarc kommunicerar med en rad andra system via så kallade API:er (exempelvis CS Library, Media Direkt, Syndetics, Libris Fjärrlån, SPAR med flera).

 

Mikromarc 3 fungerar också tillsammans med RFID-teknologin och olika typer av automater på den svenska marknaden.

Vill du veta mer?

Henrik Hagelberg

Tel: 0470-53 25 32

E-post: henrik.hagelberg@bibliotekscentrum.se

Vårgårda folkbibliotek

Vårgårda folkbibliotek valde Mikromarc 3 för utvecklingspotentialen och att driftskostnaderna halverades. Mikromarc3 sjösattes i början av 2011.

 

Läs mer 

Borås stad

Borås stad valde Mikromarc 3 när de sökte ett system med stora utvecklingsmöjligheter och hög kapacitet när det gäller interaktivitet, tillgänglighet och service.

 

Läs mer 

Bibliotekscentrum Sverige AB

Reveljgränd 7, 352 36 Växjö, Sverige
Telefon: 0470-53 25 30 
info@bibliotekscentrum.se
Kundservice

Strategiska partners

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Du kan även prenumerera på alla nyheter
på bibliotekscentrum.se med vårt RSS-flöde