Utbildning efter dina behov

På Bibliotekscentrum vill vi hjälpa dig i ditt dagliga arbete. Därför erbjuder vi skräddarsydda utbildningar anpassade för din verksamhet.

Läs mer om våra utbildningar

Skräddarsydda utbildningar

På Bibliotekscentrum erbjuds utbildningar främst i huvudsystemet Mikromarc men även i andra kringssystem som BIB-Control, Netloan och Öppet 24:7. Som ny kund rekommenderar vi en uppstartsutbildning där man tillsammans går igenom systemets uppbyggnad och funktioner.

Självklart är det också möjligt att utbilda sig i systemet även efter den första uppstarten. Kanske behöver nya medarbetare lära sig programmet eller så behöver hela organisationen färska upp minnet i de olika funktionerna. Oavsett orsak kan Bibliotekscentrum skräddarsy utbildningar som passar din verksamhets utmaningar.

– Kunden kontaktar oss med sina önskemål och så sätter vi ihop en utbildning som passar just dem. Vi har inga färdiga paket eller koncept utan vi gör allt efter kundens frågor och önskemål, säger Henriette Sandell, ansvarar för utbildningarna.

Onlineutbildningar

Som kund kan du själv välja vart du vill att utbildningen ska hållas. Bibliotekscentrum åker gärna ut och utbildar direkt på plats men det går även bra att hålla utbildning online.

– Beroende på hur mycket tid och pengar kunden vill lägga på utbildning kan vi göra på lite olika sätt. Onlineutbildningar brukar vara väldigt populära då det är både smidigt och kostnadseffektivt, säger Emelie.

Har bibliotekets systemadministratör, eller annan person med stora kunskaper om Mikromarc, slutat? Behöver någon annan i personalen större kunskaper om systemet för att kunna ta över?

Webbinarier

Förutom skräddarsydda utbildningar erbjuds även kostnadsfria webbinarier. Du som kund har möjlighet att anmäla dig till seminarierna som hålls ett par gånger om året. Här delar Bibliotekscentrums medarbetare digitalt med av sig nyheter och nya uppdateringar i systemet.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om våra produkter och tjänster

Ring 0470-53 25 30 Mejla oss